Sivut

tiistai 24. syyskuuta 2013

Neulotut ja huovutetut tossut

Ystäväni vinkkasi mulle helpoksi havaitun ohjeen neulotuista ja huovutetuista tossuista. Käväisinkin Novitan sivuilla etsimässä kyseisen ohjeen ja päätin kokeilla...

Tossut tehdään kaksinkertaisella langalla. Käytin kahta eriväristä lankaa. Lankoina Novitan Huopanen, väreinä 607 ja 630 (beige ja ruskea).

Neuloin tossut ohjeen mukaan, mutta näistä tuli kuitenkin ohjeessa mainittua koko 39 suuremmat (ehkä noin 40-41). Huopuminen on tosin konekohtaista, eli ei auta muu kuin kokeilla ja siten ruukata ohjetta oman mielen mukaan!

Huovutin tossut kahdesti pesukoneessa käyttäen 40 °C pesuohjelmaa. Ekan huovutuskerran jälkeen tossut olivat vielä aivan liian isot.. tokalla kerralla sain ne suunilleen itselleni sopiviksi. Lopputuloksena ihanan pehmoisen näköiset tossut. Olisin ehkä toivonut lopputuloksesta vieläkin huopuvampaa ja tiiviimpää, mutta olen kuitenkin tyytyväinen näihinkin.
 
Lisäilin vielä kuvia huovutetuista tossuista. Ekassa kuvassa tossut ennen huovutusta, loput kuvat ovat kahden konepesun jälkeen otettuja. Ihanan lämpimän näköiset viileiden ilmojen kylmettämien varpaiden lämmittäjiksi.. Mitä tuumaatte, olisiko tälläiset kiva löytää esimerkiksi joululahjapaketista?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti