Sivut

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kehyskukkaron ohje

Koska olen hurahtanut kehyskukkaroiden duunaamiseen, jaan ohjeen kaikille teille Hurahduksen lukijoille. Jos tästä on apua edes yhdelle kehyskukkaron tekijälle, olen saavuttanut tavoitteeni ;)

1. Tarvitset kaavan. Kehyksen koko ratkaisee kaavan koon. Tässä työssä käytin 12cm liimattavaa kehystä.

2. Leikkaa neljä kaavan mukaista palaa. Tarvitset päälikankaan ja vuorikankaan. Voivat olla samaa tai eri kangasta! Pidän itse siitä, että kankaat ovat erilaiset ja ehkä jopa yllätykselliset :)

Halusin tästä kehyskukkarosta hieman kaavaa suuremman, joten suurensin sitä leikkaamalla sitä isommaksi!


                                                                        
Tässä kuvassa näkyy, että olen leikannut neljä kangaspalaa kehyskukkaroa varten


3. Aseta molempien kankaiden oikeat puolet vastakkain

4. Vastakkain olevat kankaat asetetaan päällekkäin. Alla on vuorikangas oikeat puolet vastakkain ja päällä on päälikangas oikeat puolet vastakkain Kas näin!


5. Viritä ompelukone viimeistään tässä vaiheessa. Ompele suoralla ompeleella koko pino työn reunoista ympäri toiseen reunaan sormen osoittamasta kohdasta alkaen. Saumavarana toimii poljinjalan mitta. Muista ommella edestakaisin alussa ja lopussa. Katsos näin! (..olen pahoillani, että kangas ja lanka on valkoista, mutta toivon, että hahmotat mitä tarkoitan)
Ensimmäinen ompeluvaihe selätetty! :)
6. Tämän jälkeen käännä kankaat ympäri. Tyyli vapaa!

Kankaat käännettyinä


7. Seuraavaksi päälikangas ja vuorikangas pitää ommelle suoralla ompeleella kiinni toisiinsa. Ompele sisäkautta ja läheltä reunaa! Ompele huolellisesti ja tee kulmat jyrkiksi. Tarkkuus palkitaan tässä ompeluvaiheessa :)Lopputulos näyttää tältä!

8. Seuraavassa vaiheessa ompelet sik-sakilla pinnoittamattoman puuvillanyörin kiinni kankaaseen. Ompele jälleen vuorikankaan puolelta ja katso, että nyöri tulee kiinni aivan ulkoreunaan. Ompele niin reunasta, että ommel osuu kankaaseen vain nyörin sisäpuolella, mutta ulkopuolella "lyö tyhjää"
Huom! Ole huolellinen tässäkin vaiheessa ja muista edestakainen ommel alussa ja lopussaTämän vaiheen lopputulos näyttää tältä!
Vahvista vielä sik-sakilla kankaan sivusauman kohdalla kulkeva nyöri. Vahvista sik-sakkaamalla edestakaisin pari kertaa n. 2cm sivusauman molemmin puolin
9. Laita kehykseen liimaa toiselle puolelle. Levitä liima kehykseen kunnolla. Varo, ettei liimaa mene kehyksen nivelkohtaan, se saattaa jämähtää ;D


Älä pihistä liiman laadussa! Parasta liimaa on mielestäni Gutermann HT2 tekstiililiima! Saatavilla mm. täältä 
10. Asettele kehyskukkaron toinen puoli kehykseen. Käytä apunasi esim. sukkapuikkoa. Anna kuivua ja toista sama kehyskukkaron toiselle puolelle!

Enjoy! Kehyskukkaro on valmis :)

5 kommenttia:

 1. Kiitos! Tästä kuvasarjasta oli todella apua. Tuo ensimmäinen ompeluvaihe jossa kaikki neljä kangasta ommellaan kerralla yhteen oli mainio idea ja mullistaa kehyskukkaron tekoni täysin. Sitten vaan kankaita valitsemaan! -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiii,
   Aivan mahtavaa kuulla, että ohjeista oli apua :)
   Mukavia hetkiä kehyskukkaroiden parissa ja piipahda Hurahduksen maailmassa toki toistekin :) Aurinkoa syksyysi!

   /Hurahduksen Viivi

   Poista
 2. Tälläistä ohjeistusta kaipasinkin. Onneksi löysin blogisi. Kiitos ohjeesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet selittänyt ja kuvannut tosi hyvin......KIITOS ohjeesta,nyt on ompelijassa vika jos ei saa kukkaroa aikaiseksi,eli lähden kokeilemaan kuin käy.

   Poista
 3. Moi hieno ja selkeä ohje. Kiitos. Olisiko sulla ohjekuvitusta ommeltavasta kehyksestä? Se tuottaa mulle vähän hankaluutta , kun en saa ommelta piiloon sisäpuolelta. Kiitos

  VastaaPoista