Sivut

perjantai 29. marraskuuta 2013

Converse-tyyliset tennarisukat

Olen aikaa sitten nähnyt näiden sukkien ohjeen Novitan sukkalehdessä, mutta ne ei säväyttänyt mua lainkaan. Googlen kuvahakua selatessani löysin kuitenkin kuvan, jossa sukkia oli tuunattu virkkaamalla pohjaan reunukset. Ne oli niin kivan näköiset, että lähdin innoissani yrittämään itsekin. Helppoa kuin heinänteko, kunnes oli aika tarttua virkkuukoukkuun ja virkata pohjaan reunukset. Pohjan reunukset aiheutti paljon päänvaivaa, enkä vieläkään ole varma, miten ne virkataan :) Yritys-erehdys-virkkaa-purkaa-virkkaa-purkaa-pyydä äiti apuun - metodia käyttäen lopputuloksena kivat ja taatusti pukinkonttiin päätyvät sukat.

Nämä miehelle tehdyt sukat ovat kudottu kaksinkertaisella langalla, jolloin niistä tuli paksummat (ja lämpimämmät) + ne valmistui tavallista nopeammin ;) Silmukoita 10 per puikko, joustinneuletta varressa kaikilla puikoilla muutaman kerroksen verran, tämän jälkeen sukan varren takaosassa jatkettu joustinneuleella ja etuosa tehty sileänä neuleena.

Sukkien nauhat ovat mm. vauvojen kypärämyssyistä tutut "solmiamisnauhat", jotka tein neulomalla seuraavan ohjeen mukaan:
Luo 3 s sukkapuikoille ja neulo 3 s oikein. *Älä käännä työtä, vaan siirrä s:t sekä lanka sukkapuikon toiseen päähän ja neulo jälleen 3 s o*, toista *–* kunnes tuppilon pituus on n. 107 cm, päätä s:t. Tee toinen samanlainen nauha ja kiinnitä ne sukkiin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti